Konyaaltı Belediyesi, “farkındalık bilinci artırır ve bilinçle de algı artar” düşüncesinden oyla çıkarak, personeline yönelik “Bireysel Farkındalık ve Sağlıklı Yaşam” konulu eğitim semineri düzenledi.
Patoloji Uzmanı Aile ve Sağlık Koçu Dr. Müberra Kılıç, Konyaaltı Belediyesi Ahmet Tunç toplantı salonunda düzenlenen “Bireysel Farkındalık ve Sağlıklı Yaşam” semineri ile kişilerin farkındalık olgusunu artırarak elde edeceği kazanımları anlattı.
“Farkındalık arttıkça anlayış artacak ve hayattaki sıradan gibi görülen aslında hiç de sıradan olmayan olaylar daha iyi algılanacaktır.” diyen Kılıç şöyle konuştu; ” Farkındalık eğitimini tamamlayan bireylerde düşünebilme kabiliyetinin kontrolü sağlanacağından, istenmeyen düşünceler akla gelmeyecek ve bomboş bir zihne sahip olunacaktır. Bu da yapacağımız işlere odaklanabilmemiz anlamına gelir. Bir sanatçı için bu 'ilham' kelimesi ile açıklansa da 'farkında' birisi için sıradan bir durumdur. Farkındalık ile duyguları izleyebilir öfkemizi ve tepkilerimizi kontrol edebiliriz.”

