Haberler
Hızlı Erişim > Haberler
Başkan Böcek, “Bayram hazırlıklarımız tamam”
18 Eylül 2015

Konyaaltı Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi tüm hazırlıklarını tamamladı. Buna göre Siteler Mahallesi Anadolu Caddesi Akdeniz Üniversitesi batı çıkışı ile Hurma Mahallesi Boağaçayı Caddesi Çakırlar yolu girişi kurban satış yerleri olarak belirlendi. Konyaaltı’nda Liman Mahallesi Kapalı Pazarı, Siteler Mahallesi Kapalı Pazarı ve Pınarbaşı Kapalı Pazarı küçükbaş hayvan kesimi, Altınkum Mahallesi Kapalı Pazarı’nda ise küçükbaş ve büyükbaş hayvan kesimi yapılması kararlaştırıldı.

Kurbanlıklar ultrason ile muayene edildi
Konyaaltı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri kurban satış noktalarında denetim yaptı. Veteriner hekimler, büyük ve küçükbaş bütün kurbanlıkların sağlık raporunun olup olmadığı, kurbanlıkların taşındığı aracın dezenfeksiyon belgesinin bulunup bulunmadığı, getirilen kurbanlıkların pasaportunun olup olmadığı ve kulak küpelerinin bulunup bulunmadığını kontrol etti. Konyaaltı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri ayrıca kurbanlıklarda ultrason kontrolü yaptı. Veteriner hekimler, kurban satış noktalarında hayvanların hamile olup olmadıklarını ultrason cihazıyla kontrol etti.

Denetimlere Başkan Böcek’te katıldı
İlçede tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirten Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, vatandaşlardan kurban alırken dikkatli olmalarını istedi. Özellikle kurbanlıkların kulaklarında bulunan numaralı küpelerin çok önemli olduğunu dile getiren Başkan Böcek, "Küpeler, hayvanın bir nevi nüfus cüzdanı gibidir. Devlet kontrolündeki bütün hayvanlarda bu numara bulunur. Numarasız hayvanların kaçak ve hastalıklı olma ihtimali çok yüksektir” dedi. Kurbanlık almaya gelen vatandaşlarla da sohbet eden Başkan Böcek, , şimdiden tüm ilçe halkı ve İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutladığını bildirdi.