KOSHİM’de kütüphaneye öğrencilerin büyük ilgisi
26 Mart 2015

Konyaaltı Belediyesi, Gürsu Mahallesi KOSHİM’de verdiği kütüphane hizmeti ile vatandaşların, özellikle de öğrencilerin araştırma ve bilgi ihtiyacını karşılıyor. 14 bin kitabı bünyesinde barındıran Konyaaltı Belediyesi Halk ve Çocuk Kütüphanesi, insanları okumaya teşvik etmek, geçerli, doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmalarını sağlamak amacıyla hizmetlerini sürdürüyor. Bunun yanı sıra Bilgi Erişim Merkezi’yle de internet erişimi, bilgisayarda ödev hazırlama, bilgiyi analiz edip proje ve performans görevlerine yansıtma, çıktı alabilme imkanı sunuyor.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, amaçlarının çocuklara kitap okumayı sevdirmek olduğunu söyledi. Geçtiğimiz aylarda hizmete açılan KOSHİM ile bir çok sosyal hizmeti de tek çatı altında topladıklarını ifade eden Başkan Muhittin Böcek, burada 14 bin kitap mevcudu bulunan kütüphaneyle her ay yüzlerce öğrenciyi kitapla buluşturduklarını söyledi. Başkan Böcek, çocuklara kütüphane alışkanlığı kazandırmak, kütüphane kullanımı hakkında bilgi vermek ve çocuklara ve ebeveynlere kitap okumanın önemini anlatmak istediklerini kaydetti.
KOSHİM’de kütüphaneyi ziyaret eden son öğrenci grubu ise Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu 6. sınıf öğrencileri oldu.