Haberler
Hızlı Erişim > Haberler
KOSHİM Konyaaltı’nda hizmete açıldı
11 Mart 2014

Gürsu Mahallesi’nde 886 metre kare alana inşa edilen KOSHİM, hizmete açıldı. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in eşi Hava Böcek ve oğlu Gökhan Böcek’le birlikte katıldığı açılış törenine Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, CHP İl Başkanı Devrim Kök ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek yaptığı açılış konuşmasında spor ve oyun grupları, kadın emek pazarı gibi bütüncül bir yaklaşımla tasarlanan KOSHİM’de sosyolog, psikolog, avukat ve diyetisyen aile danışma birimlerinin de hizmet vereceğini söyledi. Muhittin Böcek, bunların yanı sıra toplantı salonları, kütüphane ve engelli vatandaşlar için sesli kütüphanesiyle de bir çok sosyal unsuru KOSHİM’le bir arada topladıklarını kaydetti.

 

“Giyim ve Gıda Bankası” halkın hizmetinde

Yaklaşık 2,6 milyon liraya mal olan KOSHİM’de maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar için gıda ve giyim bankası da hizmet veriyor. İhtiyaç fazlası giysiler raflara özenle yerleştirilirken, gıda ürünleri de ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere tek tek paketleniyor.  

 

Avukat, diyetisyen, psikolog görev yapıyor

İlçe halkının sağlığını her şeyin üstünde tutan Konyaaltı Belediyesi, görevli sosyal hizmetler uzmanı, psikolog ve diyetisyen ile KOSHİM’de ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyor. Ayrıca bir avukatında görev yaptığı merkezde, vatandaşın hukuksal sorunlarına da çözüm arınıyor.

  

Sosyal belediyenin tüm gerekleri burada

Koşu alanı, çocuk oyun parkı ve oturma gruplarıyla yeni bir dokuyu bölge halkına kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Muhittin Böcek, KOSHİM’de engelli vatandaşlar için sesli kütüphanenin de bulunduğunu bildirdi.

 

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ise konuşmasında, Konyaaltı Belediyesi’nin Antalya’da bir çok ilke imza attığını ve tüm sosyal hizmetleri tek bir çatı altında toplayan KOSHİM’le de yine Antalya’ya örnek oluşturduğunu bildirdi. Konuşmasını yağmur altında sürdüren Tamaylıgil, konuşmasında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolaysıyla da tüm kadınların daha özgür olduğu bir Türkiye mesajını verdi.

 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelelisini keserek, Konyaaltı Sosyal Hizmetler Merkezi’ni gezdi. Başkan Böcek ve Bihlun Tamaylıgil daha sonrasında partililer birlikte Kadın Emek Pazarı’nı gezerek ev hanımlarıyla sohbet ettiler.