Haberler
Hızlı Erişim > Haberler
Öğrencilere çevre bilincini aşılıyoruz
27 Kasım 2013


Çevre bilincinin küçük yaşta kazanılacağı düşüncesinden yola çıkan Konyaaltı Belediyesi, öğrenci eğitim programıyla “Atık Yönetimi ve İklim” konulu bilgilendirme seminerleri düzenliyor.


Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen proje ile öğrencilere “iklim değişikliğiyle geri dönüşüm” arasındaki ilişki anlatılıyor. 2013-2014 eğitim öğretim yılı içinde 19 okula ulaşmayı hedefleyen Konyaaltı Belediyesi, ilk olarak Özel Toros Akdeniz Lisesi öğrencileriyle buluştu.
Eğitimler kapsamında, atık yönetimi, atıkların kaynağında azaltılması, ayrı toplanması ve geri dönüştürülmesi, ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar, atık piller, atık elektrikli ve elektronik eşyalar ile evlerdeki tehlikeli atıklar konularına değinilmekte, ayrıca iklim değişikliği ile geri dönüşüm ilişkisine dikkat çekilmekte.
 
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, her sene düzenli olarak yürütülen eğitimler ile öğrencilerde çevre bilincini oluşturduklarını söyledi. Başkan Böcek, böylelikle atık ve çevre ilişkisi, atıkların çevreye verdiği zararlar konusunda öğrencilerin çevre bilincini artırmayı hedeflediklerini kaydetti.

}