Türkiye Güreş Federasyonu, Ali Gürbüz’ün dopingli çıkması üzerine İsmail Balaban’ı 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin başpehlivanı ilan etti. Final müsabakasında Ali Gürbüz’le mücadele eden Konyaaltı Belediyespor Kulübü sporcusu İsmail Balaban, Türkiye Güreş Federasyonu’nun aldığı karar sonucunda 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin başpehlivanı oldu.
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde Konyaaltı Belediyesi’ni ve Antalya’yı başarıyla temsil eden İsmail Balaban’a Altın Kemeri’ni verdi. Türkiye Güreş Federasyonu’nun kararı doğrultusunda başpehlivan ilan edilen İsmail Balaban’ı kutladığını bildirdi.
Buruk bir sevinç yaşadıklarına dikkat çeken Böcek şöyle konuştu: "Kemerin Antalya'da kalmış olması sevindirici. Antalya, ata sporunun kalesi ve diyarıdır. Antalya’ya ilk altın kemer, kendisini rahmetle anıyorum, 1988 yılında Recep Gürbüz’le geldi. 1994-1998 yıllarında, ismini bu gün bir parkta yaşattığımız, Cengiz Elbeye altın kemeri omuzladı. 2002’de Hasan Tuna, 2006 yılında yine belediyemiz sporcusu Osman Aynur, 2009-2010 yıllarında Mehmet Yeşilyeşil, 2011-2012 yıllarında Ali Gürbüz ve 2012 yılında da İsmail Balaban, altın kemeri Antalya’ya getiren güreşçilerimiz oldu."
Kırkpınar’da mücadele ettiği daha ilk yılda altın kemer sahibi olmanın her yiğide nasip olamayacağına işaret eden Böcek, Balaban'ın, azim ve gayretiyle kemeri Antalya'ya ebedi olarak getireceğine inandığını söyledi.
Altın kemerin ebedi sahibi olmak istediğini belirten İsmail Balaban ise, şöyle konuştu: "Antalya yağlı güreşe sahip çıkan bir kent. Buruk bir sevinç yaşıyorum. Bu tür olayların olması çok üzücü. Tek tesellimiz kemerin Antalya'da kalmış olması. Hedefim 3 yıl üst üste başpehlivanlığı kazanarak kemerin ebedi sahibi olmak.”
Başkan Böcek, 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin başpehlivanı İsmail Balaban’a altın kemerle birlikte birde altın hediye etti.