444 70 01
E-Dergi
E-Belediye
E-İmar
Kent Bilgi Sistemi
Nöbetçi Eczane
Hızlı Erişim>Haberler
Hurma Mahallesi’nin ‘Pazar’ hasreti sona erdi
10 Aralık 2021
Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Hurma Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların yıllardır hasretle beklediği pazar yerinin 11 Aralık Cumartesi günü (yarın) sona ereceğinin müjdesini verdi.

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Hurma Mahallesi’nde yapılması planlanan kapalı pazar yerinin hukuki süreci tamamlanıncaya kadar bölgenin pazar ihtiyacını karşılayacak pazar sorununu çözdüklerini açıkladı. Hurma Mahallesi 278 sokak üzerindeki  otopark alanının geçici olarak pazar yeri olarak kullanılacağını belirten Esen, ilk pazarın da 11 Aralık Cumartesi (yarın) kurulacağının müjdesini verdi. Esen, “Mevcut planlarda pazar yeri olarak gözüken taşınmazın dava süreci devam ediyor. Biz de halkımızın ihtiyacını çözmek için alternatif bir çalışma yaptık. Satış yapacak esnafımıza ve alışveriş yapacak hemşehrilerimize şimdiden hayırlı olsun” dedi.

ESNAF KURASINI ÇEKTİ

Vatandaşların yanı sıra esnaf da yeni pazar yeri için memnuniyetini dile getirdi. 248 esnaf, pazar yerindeki yerlerinin belirlenmesi amacıyla Nazım Hikmet Fuar ve Kongre merkezinde gerçekleştirilen kura çekimine katıldı. Heyecanla kuralarını çeken esnaf, hizmetten dolayı Başkan Semih Esen’e teşekkür etti. Yarın açılacak pazar yerinde 138 meyve-sebze, 38 tuhafiye, 5 balık, 7 şarküteri, 8 kuruyemiş, 51 yerel üretici tezgah kuracak.