444 70 01
E-Dergi
E-Belediye
E-İmar
Kent Bilgi Sistemi
Nöbetçi Eczane
Hızlı Erişim>Haberler
Esen: Hür fikirli nesiller yetiştirmeliyiz
27 Ekim 2021
Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (KONYSİAD) Cumhuriyet’in ilanının 98’inci yılı dolayısı ile düzenlediği toplantıya katılan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, “Cumhuriyet değerlerini yaşatacak, bilim ışığında yürüyen hür fikirli nesiller yetiştirmeliyiz” dedi.

KONYSİAD’ın düzenlediği toplantıya Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Konyaaltı Kaymakamı Kamil Köten, dernek başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri katılırken, toplantıda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98’inci yıl kutlamaları ele alındı. Konyaaltı Belediyesi’nin de HayatPark’ta düzenleyeceği bir dizi etkinlik ve konser ile kutlanacak Cumhuriyet Bayramı heyecanı şimdiden yaşanmaya başlandı. KONYSİAD’ın düzenlediği toplantıda kısa bir konuşma yapan Başkan Esen, Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan hür fikirli nesiller yetiştirmek için var güçleriyle çalışacaklarını belirtti.

ESEN DUYGU DOLU ANLAR YAŞADI

Başkan Esen, KONYSİAD toplantısında Cumhuriyet’in ilan edilme sürecini konu alan videoyu izlerken duygu dolu anlar yaşayarak, gözyaşlarına hakim olamadı. Kürsüye çıkıp kısa bir konuşma yapan Esen, Cumhuriyet değerlerini sadece 29 Ekim’de değil her zaman hatırladıklarını ifade ederek, izlediği videonun kendisini ne kadar duygulandırdığını anlattı. Cumhuriyet’in, siyaset ve devlet teorilerinin ne anlama geldiğini herkesin bildiğini söyleyen Esen, “Üzülüyoruz ki, bazen Cumhuriyet’in Türk milleti için ne olduğunu unutuyoruz. Bunu hazırladıkları video ile hatırlattıkları için KONYSİAD Başkanımız İlhami Kaplan’a, arkadaşlarına ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bu, bizim için harika bir hatırlatmaydı” dedi.

HİÇBİR SİYASETÇİ KUTSAL DEĞİLDİR

Cumhuriyetin kanlarını, canlarını vatan topraklarına dökenlerin iradesi olduğunu belirten Başkan Esen, “Bu yüzden Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu herhangi bir tanımla kolayca anlatmak mümkün değil. Cumhuriyet bizim için herhangi bir yönetim şekli değildir. Egemenlik kayıtsız şartsız millete aittir, millet bunu sadece belli bir süreliğine seçilmişlere devreder. Bunu hiçbirimizin, özellikle siyasetçilerin hiç unutmaması gerekir. Hiçbir siyasetçi kutsal değildir, vazgeçilmez değildir. Kutsal olan kanla sulanmış vatan toprağıdır. Görev süremiz boyunca bu anlayışa yakışır şekilde hizmet etmenin nasip olmasını isterim” diye konuştu.

BİLİMİN IŞIĞINDA İLERLESİNLER

Yeni kuşaklara cumhuriyetin ne olduğunu, kuruluşta neler yaşandığını aktarılması gerektiğine vurgu yapan Esen, şöyle konuştu: “Çocuklarımızın daha özgür, refah seviyesi daha yüksek bir ülkede yaşamasını istiyoruz. Bunun doğru düşünce ile olacağına inanıyoruz. Doğru düşüncenin de bizim düşüncemizin tıpkısını onlara yüklemek olduğuna inanmıyorum. Kendileri muhakeme etsinler. Biz onlara doğrularımızı söyleyelim, onlar akılla, bilimle mukayese etsinler. Kendi yollarını bilimin ışığında seçsinler istiyoruz. Çocuklarımızın fikri hür insanlar olmasını istiyoruz. Fikri hür insan olmak da hiç kimsenin iradesine teslim olmamakla olur. Cumhuriyet bayramlarında çocuklara fikri hür insanlar olduklarını ve bu ülkede her ne varsa kendilerine ait olduğunu hissettirmek istiyoruz. Bu memleket çocuklarımızın, biz çocuklarımızın kiracısıyız. Çocuklara her anlamda borcumuz var.” 
Konuşmasının ardından Esen, katılımcıların sorularını yanıtladı. KONYSİAD Başkanı İlhami Kaplan, katılımlarından dolayı Başkan Esen’e plaket verdi.