444 70 01
E-Dergi
E-Belediye
E-İmar
Kent Bilgi Sistemi
Nöbetçi Eczane
Hızlı Erişim>Haberler
Başkan Esen: Bağımsızlık ateşimiz 19 Mayıs 1919’dan beri yanmaya devam ediyor
18 Mayıs 2021
Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da yaktığı aydınlık meşalesinin hiç sönmediğini kaydetti.

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Türkiye’nin bağımsızlığı yolunda 19 Mayıs 1919 tarihini milat olarak kabul ettiklerini belirten Esen, şu ifadelere yer verdi:

Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları, esaret altındaki Türk milletini bağımsızlığına yeniden kavuşturmak için 19 Mayıs 1919’da, arkalarına bakmadan yola çıktılar. Her türlü zorluğa rağmen başaracaklarına emindiler ve Cumhuriyet’i ilan ederek çıktıkları yolu zaferle taçlandırdılar. Türk milleti bağımsızlığına düşkündür. Bunun en güzel örneklerinden biri de 19 Mayıs’ta yakılan bağımsızlık ateşidir. Atatürk ve arkadaşlarının bu onurlu mücadelesi, esaret altındaki bütün milletlere örnek olmuş, umutları yeşertmiştir. 

Ulu Önderimiz, 23 Nisan’ı çocuklarımıza armağan ederken, 19 Mayıs’ı ise gençlerimizin bayramı olarak ilan etti.  Ümidini gençlere bağlayan Atatürk’ün fikirleri ve ilkeleri yolumuzu 102 yıldır aydınlatmaya devam ediyor. Ancak bu yıl da salgın hastalık nedeniyle bayram coşkumuzu, meydanlarda kutlayamıyoruz. Ancak hiçbir sebep, bu kutlu bayramları unutturamaz. Konyaaltı Belediyesi olarak Gezici Tır ile şarkılar, marşlar eşliğinde 3 gün boyunca bayram coşkumuzu balkonlara taşıyoruz. Gelecek yıl, bayramımızın 103’üncü yıl dönümünü meydanlarda kutlamak en büyük dileklerimiz arasında yer alıyor.

Bu düşünceler ışığında Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygıyla anıyor, ülkemizin aydınlık geleceği olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.