444 70 01
E-Dergi
E-Belediye
E-İmar
Kent Bilgi Sistemi
Nöbetçi Eczane
Hızlı Erişim>Haberler
Konyaaltı Belediyesinden martıya yardım eli
14 Haziran 2019
Konyaaltı Sahilinde misinaya dolaşan ve denizde mahsur kalan martıya Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi ekipleri yardım eli uzattı.

Her gün binlerce tatilcinin güneşlenip denize girdiği Konyaaltı Sahilinde, oltayla balık tutmak isteyen vatandaşlarda bir o kadar zaman geçiriyor. Ancak balıkçılar tarafından denize bırakıldığı düşünülen misinalar kimi zaman deniz canlıları ve martılar için tehlike oluşturabiliyor. Konyaaltı Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne gelen bir ihbar üzerine harekete geçen ekipler, ayağına misina dolaştığı için ölümle yüz yüze gelen martıya yardım eli uzattı. Zabıta ekiplerince kurtarılan ve Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi altına alındı.
 
RÖNTGEN FİLMİ ÇEKİLDİ
Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezinde veteriner hekimler tarafından ilk müdahalesi yapılan martı, ilk olarak ayağından ki misinadan kurtarıldı. Sonrasında ise röntgen filmi ile ayağında kırık ya da çıkık olup olmadığı tespit edildi. Martının ayağında kırık ya da çıkık olmadığını belirten Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezinde görevli Veteriner Hekim Hasan Balık, ilk belirlemelerine göre martının ayağında ki misina nedeniyle uzun süre denizde aç ve susuz kaldığını, buna bağlı olarak güçsüz düştüğünü söyledi.

SAĞLIK DURUMU DAHA İYİ
“En temel hakları yaşama hakkı” diye yola çıktıklarını belirten Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, sokakta yaşayan kedi ve köpekler için gösterdikleri iltizamı tüm canlılar için ortaya koyduklarını söyledi. Semih Esen, bu anlayışla bir çok yardıma muhtaç canlıya Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezinde yardım eli uzattıklarını bildirdi. Geçtiğimiz günlerde zift içinde kalan ve ölme noktasına gelen kaplumbağaları temizleyerek sağlıklarına kavuşturduklarını ifade eden Semih Esen şimdi de denizde ölümle yüz yüze gelen martıyı ayağına dolaşan misinadan kurtardıklarını kaydetti. Başkan Esen, martıyı bir süre barınakta tedavi altında tutacaklarını ve tam olarak iyileşince de doğal yaşam alanına bırakacaklarını bildirdi.