E-Dergi
Kent Bilgi Sistemi
Nöbetçi Eczane
Hızlı Erişim>Haberler
Başkan Böcek, “Evde temizlikle yüzleri güldürüyoruz.”
13 Kasım 2014

Konyaaltı Belediyesi ilçe sınırları içerisinde ikamet eden 65 yaş üstü yaşlı, kimsesiz, muhtaç ve engelli kişilere sağlık hizmetinin yanı sıra evde temizlik hizmeti de veriyor. “Sağlık, Kişisel Bakım ve Ev Hizmetleri” projesi kapsamında ilçe sınırları içerisinde ikamet eden 65 yaş üstü kimsesiz, muhtaç ve engelli kişilerin evleri; dip bucak temizleniyor. Yerler paspaslanıyor, halılar yakınıyor; camlar, koltuklar siliniyor. Ve ev daha kullanışlı olacak bir biçimde yeniden düzenleniyor.
İnsana dokunur projeler üretiyoruz
Belediyelerin temel hizmetleri yanı sıra sosyal ve kültürel hizmetlere de ağırlık verdiklerini ifade eden Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bu kapsamda “Sağlık, Kişisel Bakım ve Ev Hizmetleri” projesini hayata geçirdiklerini söyledi. Geçtiğimiz aylarda başlattıkları “Sağlık, Kişisel Bakım ve Ev Hizmetleri” projesi kapsamında evde sağlık hizmeti ile birlikte; evde temizlik hizmeti de verdiklerini ifade eden Başkan Muhittin Böcek, belediye de görevli ekiplerin her ay   düzenli olarak temizlik yaptığını bildirdi. Başkan Böcek, projeyle amaçlarının yardıma muhtaç kimselerin bir ölçüde elinden tutmak olduğunu bildirdi.
Yalnız olmadığımı hissettim
“84 yaşındayım ve artık ev temizliği yapmaya gücüm yetmiyor.” diyen Mehmet Koçun, yakın bir süre önce eşini kaybettiğini ve engelli ve yaşlı olması nedeniyle de evinin temizlik işini yapamadığını söyledi. Konyaaltı Belediyesi’nde görevli ekiplerin kapısını temizlik yapmak için çaldığında büyük bir şaşkınlık yaşadığını ifade eden Koçun, Konyaaltı Belediyesi’nin bu hizmetiyle yalnız olmadığını hissettiğini belirterek, Başkan Muhittin Böcek’e teşekkür etti.