444 70 01
E-Dergi
E-Belediye
E-İmar
Kent Bilgi Sistemi
Nöbetçi Eczane
Hızlı Erişim>Haberler
Başkan Böcek, engelli vatandaşlarla buluştu…
05 Aralık 2016

Her yıl olduğu gibi bu yıl da engelli vatandaşları temsil eden dernek, vakıf ve kulüpler Konyaaltı Belediyesi’nde buluştu. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in düzenlediği kahvaltı programına Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şubesi, Özel Sporcular Derneği, Özel Eğitimciler Derneği, Beyaz Baston Görmeyenler Derneği, Aktif Engelliler Derneği, Özel Sporcular Gençlik ve Spor Kulübü, Engelsiz Yaşam Spor Kulübü, Zihinsel Yetersiz Çocuk Yetiştirme ve Koruma Vakfı, Zihinsel Engelliler Vakfı temsilcileri ve üyeleri katıldı.

“En önemli engellerden biri empati yoksunluğudur” diyen Başkan Muhittin Böcek, engellerin ancak birlikte aşılabileceğini söyledi. Başkan Böcek konuşmasında şunları kaydetti; “Her yıl 3 Aralık günü kutlanan Dünya Engelliler Günü’nde sizlerin yoğun olacağı düşüncesiyle kahvaltı programımızı bu güne aldık. Bizler engelli vatandaşlarımızın üye olduğu dernek, vakıf ve kulüp temsilcilerimizle her fırsatta bir araya geliyoruz. Sizlerin sorunlarını sosyal içerikli projelerimizle çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz. Bunun dışında yaptığımız kaldırım ve parklarımızı engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun olacak şekilde inşa ediyoruz. Türkiye’de 41. Olan Dr. Günseli-Dr. Bülent Akınsal Özel Eğitim Okulu’nun yapımına izin verdiğimiz o günlerde bazı mahalle sakinleri gelip bize tepki göstermişlerdi. O gün onlara dedim ki, bir dakika bile değil sizlerin bizlerin engelli kalması. Her birimiz potansiyel birer engelliyiz. Bu sözlerim üzerine tepki gösteren vatandaşlarımızda bana hak verdiler ve teşekkür edip ayrıldılar. Bu gün bu okulumuz birçok başarıya imza atıyor. Bununla birlikte geçtiğimiz yıllarda ilkini açtığımız Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) kursu ile 68 engelli vatandaşımızdan 41’ine iş imkanı sağladık. Şimdide bu kursun ikincisini açıyoruz. Konyaaltı Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz projelerin tümünde engelli bireyler içinde düşünülmüş ayrıntılar yer almakta. Yaptığımız hizmet binalarında engelliler için asansörden, rampaya pek çok kolaylık sunuyoruz.”

Akülü sandalyeye bağlı engelli bireyler için akü şarj istasyonu oluşturduklarını da ifade eden Başkan Böcek, benzeri birçok projeyle engelli bireylerin yanlarında olduklarını söyledi.

Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şube Başkanı Mehmet Karavula ise Konyaaltı’nda yaşayan engellilerin her zaman daha şanslı olduğunu düşündüğünü belirterek, Başkan Böcek’e hizmetlerinden ötürü teşekkür etti.