444 70 01
E-Dergi
E-Belediye
E-İmar
Kent Bilgi Sistemi
Nöbetçi Eczane
Hızlı Erişim>Haberler
Başkan Böcek, “Güç ve Kadın”ın ödüllerini verdi…
08 Mart 2018

6 Mart Salı günü Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in katılımlarıyla başlayan Güç ve Kadın temalı resim yarışması, düzenlenen ödül töreni ve resim sergisi ile son buldu. Belediye fuaye alanında düzenlenen ödül töreni ve resim sergisi açılışına Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile birlikte Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu, Konyaaltı Belediyesi meclis üyeleri  ve çok sayıda davetli katıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolaysıyla düzenlenen yarışmanın bu yıl 6.sını gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Muhittin Böcek, ülkemizde kadına yönelik şiddetin her geçen yıl arttığını bunun önüne geçebilmek için ise bir birimizi sevmeyi yeniden öğrenmemiz gerektiğini söyledi. Mustafa Kemal Atatürk'ün "Şuna kani olmak lazımdır ki; dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir." sözünü hatırlatan Böcek, kadının ihmal edildiği bir toplumun varlığını sürdürmesinin mümkün olamayacağını kaydetti.

Başkan Böcek konuşmasının ardından yarışmanın 1.si Şerife Çakmur’a ve 2.si Abdurrehim Güney’e ödülünü verdi.  Yarışmanın 3.sü Alaaddin Hız ödülünü, Konyaaltı Belediyesi Başkan Yardımcısı Cansel Tuncer’den aldı. Mansiyon ödül sahipleri Ceyhun Yapıcı, İpek Çerçi Akar ve Ferhat Arat belgelerini Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu ve Konyaaltı Belediyesi Meclisi AKP Grup Sözcüsü Gaye Doğanoğlu’ndan aldı.

Ödül töreni sonrasında davetlilerle birlikte resim sergisinin açılış kurdelisini kesen Başkan Muhittin Böcek, Konyaaltı Belediyesi’nde görevli kadın personeli de unutmadı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolaysıyla Belediye çalışanı tüm kadınları tek tek tebrik ederek, küçük birer de hediye verdi.