444 70 01
E-Dergi
E-Belediye
E-İmar
Kent Bilgi Sistemi
Nöbetçi Eczane
Hızlı Erişim>Haberler
Başkan Böcek, KONGED’in konuğu oldu..
05 Mart 2018

Her fırsatında Sivil Toplum Örgütleri (STK)’nin önemine vurgu yapan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, KONGED’in konuğu oldu. KONGED Başkanı Alper Alveroğlu ve Derneğin üyeleri tarafından karşılanan Başkan Muhittin Böcek, Konyaaltı’nda tamamlanan ve devam eden projeler hakkında bilgi verdi.

ÇOCUK KREŞLERİ,  YAŞLILAR KREŞİ; KADINLAR LOKALİ Uncalı Mahallesi’nde bağışladığı 11 dönüm arazi ile Antalya’nın en büyük hayır severi olarak gösterildiğini ifade eden Muhittin Böcek, bu arazi üzerine de Muhittin-Mustafa Böcek Anadolu Lisesi ismiyle Antalya’nın en büyük okulunun inşa edildiğini söyledi. Eğitime olan desteklerinin her dönem devam ettiğine vurgu yapan Başkan Böcek, ilçede belediye bünyesinde yer alan 2 de çocuk kreşi olduğunu bildirdi. Tüm bunların ötesinde Golden City Awards tarafından "Yılın Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı" ödülü ile taçlandırılan Yaşlılar Kreşi Projesini de hayata geçirdiklerini söyledi. Başkan Muhittin Böcek, ailelerin yaşlı bireylerini gündüz vakitlerinde bırakıp, akşam iş dönüşü aldıkları bir sistemi fiziki bir yapıya büründürdüklerini ve kısa bir süre içinde hayata geçirdiklerini kaydetti.

Başkan Muhittin Böcek Yaşlılar Kreşi Hizmet Binası ile bitişik olarak inşa edilen Kadın Sanat ve Eğitim Lokalinde de ikinci dönem derslerin başladığını söyledi. “Türkçe, Almanca, Rusça, dekoratif ev aksesuarları, örme düğümlü takı, kadın ceket dikimi, bağlama, gravür, resim sanat eğitimi, diksiyon, yoga, pilates, kişisel gelişim ve eğitim, bilgisayar (ofis programları-internet kullanımı), Türk halk oyunları (Antalya yöresi), gitar ve keman gibi 17 farklı branşta toplam 22 kurs ile kadınlarımıza eğitim veriyoruz.” diyen Başkan Böcek, bu kursların büyük talep gördüğüne de dikkat çekti.

YÜZME HAVUZU VE SPOR SALONU Siteler Mahallesi’nde planlamasını yaptıkları spor salonu projesine kısa süre içinde start vereceklerini dile getiren Muhittin Böcek, 2 bin 900 metrekareye yakın arsa üzerine Kapalı Spor Salonu inşa edeceklerini söyledi. Muhittin Böcek, iki katlı olarak planlanan Kapalı Spor Salonu içersinde standartlara uygun voleybol, basketbol, hentbol sahalarının da yer alacağını bildirdi. Ayrıca karate, taekwondo, jimnastik, fitness gibi sporlar içinde ayrı salonların yer aldığı projenin bu yıl içinde tamamlanıp hizmete açılacağını kaydetti.

Siteler Mahallesi’nde inşa edilecek olan Kapalı Spor Salonu içersinde Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun da yer alacağını dile getiren Başkan Muhittin Böcek, 12,5 metre genişliğe ve 25 metre uzunluğa sahip yarı olimpik havuzda; öğrencilerin yüzme eğitimi alabileceklerini, çeşitli yarışmalara ev sahipliği yapabileceklerini söyledi.

KONGED Başkanı Alper Alveroğlu, konuşmasının sonunda soruları cevaplayan Başkan Muhittin Böcek’e katılımlarından ötürü teşekkür plaketi takdim etti.