444 70 01
E-Dergi
E-Belediye
E-İmar
Kent Bilgi Sistemi
Nöbetçi Eczane
Hızlı Erişim>Haberler
Konyaaltı Belediyesi geleceğe hazırlıyor..
30 Ocak 2018

Konyaaltı Belediyesi Sanat Eğitim Merkezi (KONSEM) bünyesinde hizmet veren Etüt Merkezi, her yıl onlarca öğrenci için adeta bir eğitim yuvası oldu. 2014 yılında hizmet vermeye başlayan Konyaaltı Belediyesi Etüt Merkezi’nde ortaokul, lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere ücretsiz kurs veriliyor.

Etüt Merkezi’nde 5’inci sınıftan 8’inci sınıfa kadar Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi ve Sosyal Bilgiler; 11 ve 12’nci sınıf üniversite hazırlık kurslarında ise Matematik, Türkçe, Tarih, Coğrafya, Geometri, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik dersi eğitimi veriliyor. Bu güne kadar ise toplam 2 bin 145 öğrenci ortaöğretim, bin 266 öğrenci ise üniversiteye hazırlık kurslarına katıldı.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek Etüt Merkezi’nin çok önemli bir eğitim faaliyeti gerçekleştirdiğini söyledi. Başkan Muhittin Böcek, “Merkezimizde eğitim alan öğrenciler çok önemli başarılara imza atıyor. Geçtiğimiz yıl Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’nda eğitim gören öğrencilerimizin yüzde 98,7’si üniversiteye yerleşti.  Etüt Merkezimizde ortaokul öğrencilerine yönelik verilen kurslarda 2 bin 145 öğrenci, lise ve üniversite hazırlık alanında ise bin 266 öğrenci olmak üzere toplam 3 bin 411 öğrenciye eğitim verildi. Geleceğimizin teminatı gençlerimize alanındaki uzman eğitmenlerimiz ders veriyor. Ailelerimiz ve öğrencilerimiz bu kurslarımızdan çok memnun. Bizde bu kurs merkezini açarak ne kadar önemli bir yatırım yaptığımızı görüyoruz. Bu kurslarımız devam edecektir” dedi.