444 70 01
E-Dergi
E-Belediye
E-İmar
Kent Bilgi Sistemi
Nöbetçi Eczane
Hızlı Erişim>Haberler
Konyaaltı Belediyesi kendi enerjisini üretecek
22 Temmuz 2015

"Sürdürülebilir Eko-Turizm Projesi”yle Çakırlar Bölgesi’nde Sokak lambalarının elektriğini güneşten elde eden Konyaaltı Belediyesi, şimdide park-bahçe atıkları ve bitkisel atık yağların enerjiye dönüştürüleceği projeyi hayata geçiriyor. Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından geliştirilen, park-bahçe atıkları ve bitkisel atık yağların enerjiye dönüştürülmesini içeren Biyokütle ve Güneş Enerjisi’nden Döngüsel Enerji Üretimi Projesi, BAKA tarafından kabul edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ”Belediyemiz hizmetleri kapsamında toplanan park-bahçe atıklarının bertaraftı ve bitkisel atık yağların biyodizele dönüştürülmesini içeren projeyle; geçici atık depolama alanı ve belediye şantiyelerinin de elektrik ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz. Projenin uygulamaya geçirilmesi sonrası park ve bahçe atıklarından elde edilecek olan yakıt briketi de belediyemiz sınırları içerisinde seracılık yapan vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtarak kömür kullanımından kaynaklı hava kirliliğinin de önüne geçmiş olacağız.” diye konuştu.   

BAKA tarafından onaylanan ve yaklaşık bir milyon lira hibe desteği almaya değer görülen proje ile park-bahçe atıklarının oluşturduğu taşıma maliyetlerini en aza indireceklerini, toplanan bitkisel atık yağlardan elde edilecek biyodizel ile de akaryakıt maliyetlerini düşüreceklerini dile getiren Başkan Muhittin Böcek, tüm bunlarında ötesinde çevreye olan duyarlılıklarını somut şekilde bir kez daha ortaya koymuş olacaklarını söyledi.