444 70 01
E-Dergi
E-Belediye
E-İmar
Kent Bilgi Sistemi
Nöbetçi Eczane
Hızlı Erişim>Haberler
Başkan Böcek, Expo 2016’da çalışmaları inceledi
17 Haziran 2015

30 Mart seçimleri öncesi söz verdiği projeleri bir bir hayata geçiren Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, son olarak geçtiğimiz günlerde Expo 2016 Antalya Parkı Projesi için start düğmesine basmıştı. Başkan Böcek, Akkuyu Mahallesi’nde 32 bin metrekare alan üzerinde inşası devam eden Expo 2016 Antalya Parkı’nın çalışmalarını ilgili başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte yerinde inceledi.

4 mahalleye birden değer katıyoruz
“Pınarbaşı, Toros, Siteler  ve Akkuyu Mahallelerine Expo 2016 Antalya Parkı Projesi’yle yeni bir cazibe alanı kazandırmış olacağız.” diyen Başkan Muhittin Böcek şöyle konuştu;  “32 bin metrekare alan üzerine planladığımız proje içersinde bitki tüneli, 400 metre uzunluğunda ve 2 bin  metrekare alana sahip dere formunda havuz, süz havuzları, suni çim kızak pisti, kafeteryalar, atölyeler, fitness, temalı çocuk oyun alanları, macera parkuru, gösteri alanı ve Expo Okulu gibi pek çok doğayla bütünleşik unsuru bir araya getiriyoruz.” 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda projeyi tamamlamayıp hizmete açmayı hedeflediklerini dile getiren Başkan Muhittin Böcek, küresel ölçekte büyük önem taşıyan ve kente ekonomik ve ticari katma değer sağlayacak olan Expo 2016 Antalya Parkı Projesi’yle amaçlarının 7’den 77’ye herkes için yaşam alanı oluşturmak olduğunu söyledi.

15 kuleden oluşan macera parkuru
Başkan Böcek, proje içersinde yer alan 15 kulenin bulunduğu macera parkuruyla da gençlerin, eğlence ve sporu bir arada bulabileceklerini kaydetti. Bir birlerine ip, asma köprü ve filelerle bağlı macera parkuruyla özellikle öğrencilerin rekabet edebilme, cesaret ve özgüvenlerini geliştirmeyi amaçladıklarını dile getiren Muhittin Böcek, bununla birlikte risk alabilme ve takım halinde çalışabilme gibi yetenekler de kazandırmak istediklerini söyledi.

Dere formunda havuz 
32 bin metrekare alan üzerine inşa edilen parkın içersinde dere formunda havuz bulunuyor. Mevcutta kurumuş olan derenin park içindeki 400 metrelik kısmı yapay dere formunda havuza dönüştürülecek. Expo Doğa Okulu ile de çocukların doğayı yaşayarak keşfetmesi sağlanacak. Bu bölümde bitki tünelleri, hobi bahçeleri, seramik ve çeşitli el sanatlarının da icra edilebileceği atölyelerin yanı sıra 100 kişilik çok amaçlı salon ve fuaye alanı yer alacak.