18. Yaz Şenlikleri Güreş Musabakasıyla sona erdi
01 Temmuz 2016

Konyaaltı Belediyesi tarafından Feslikan Yaylası’nda gerçekleştirilen 18. Yaz Şenliklerinin son gününde yağlı pehlivan güreşleri düzenlendi. Güreşlere, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Suriye Mültecileri Koordinasyon Valisi Veysel Dalmaz, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, Elmalı Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş, CHP İl Başkanı Devrim Kök, MHP İl Başkanı Osman Çetin, eski belediye başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda güreş sever katıldı. Sabah saat 10.00’da dualarla başlayan güreşlerde, 14 boyda 480 güreşçi kıyasıya yarıştı. Feslikan Yaylası Ağalık seçimleri, 50 bin lira ile açıldı. Açık artırma yoluyla yapılan seçimlerin sonunda 3 yıl üst üste ağalık yapan iş adamı Ferhat Sezer 150 bin liraya güreş ağası oldu. Altın kemer sahibi olmaya hak kazanan Ferhat Sezer’e kemerini Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek taktı.

Yarı finalde Altın kemer sahibi Ali Gürbüz, Mustafa Kemal Karaboğa, Güngör Ekin ve Orhan Okulu’nun, karşılaştığı final müsabakasında ise Ali Gürbüz birinci Orhan Okulu ikinci Mustafa Kemal Karaboğa ve Güngör Ekin üçüncü oldular.

Diğer boylardaki karşılaşmalarda şu şekilde sonuçlandı

Minik 1 Birincisi İbrahim Akyiğit

Minik 2 Birincisi Ferdican Çoraplı

Teşfik 1 birinci Hasan Güzeller

Teşfik 2 Birincisi Ünal Karabacak

Toz Koparan Birincisi Nail Seyyar

Ayak Boyu Birincisi Halil Can Dağcan

Deste Küçük Boy Birincisi Oğuzhan Yusuf Altın

Deste Orta Boy Birinci Şefket Can

Deste Büyük Boy Birincisi Yılmaz Borucu

Küçük Orta Küçük Boy Birincisi Mustafa Batu

Küçük Orta Büyük Boy Birincisi Remzi Kaplan

Büyük Orta Birincisi Hasan Borucu

Başaltı Birincisi Kemal Şahin

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ata sporu güreşlerin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için destek veren tüm güreş severlere teşekkür etti.