Hızlı Erişim>Duyurular
KONYAALTI BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “KADIN ÖYKÜLERİ ” KONULU ÖYKÜ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ
06 Şubat 2015

AMAÇ : Yaşamın içersinde her türlü zorlukla mücadele eden, yaşamda karşısına çıkan tüm engelleri ve engellemeleri yok eden, anne sevgisi ve şevkati ile barış ve sevgi ortamı oluşturan kadınlarımızın, yaşamlarından kesitlerle oluşturulacak öykülerle  8 Mart Dünya Kadınlar gününde bir kez daha hatırlanması ve unutulmaması gerektiğine dikkat çekmek amacı ile Konyaaltı Belediyesince ‘‘Kadın Öyküleri ‘’  konulu öykü yarışması düzenlenmiştir.

KONU: “Kadın Öyküleri ”

TÜRÜ: Öykü

AMACI: Kadınların yasadıklarına dikkat çekmek.

NEDENİ: “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” nedeniyle düzenlenmiştir.

SON KATILIM TARİHİ: Son katılım tarihi 5 Mart 2015 Perşembe günüdür.

DUYURU SEKLİ: İlan, basın ve yayın organları, internet paylaşım siteleri, afis asma seklinde gerçekleşecektir.
.
YARIŞMADA DEĞERLENDİRMEYE ALINMAYACAK ÖYKÜLER: Yasalara göre suç unsuru taşıyan öyküler yarışma dışı bırakılacaktır.
.
YARISMA JÜRİSİ : Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi temsilcisi, MEB Edebiyat Öğretmeni, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcisi, Kamu sektör temsilcileri ve Belediye temsilcilerinden oluşacaktır.

ÖDÜLLER :

1.lik Ödülü 1500 TL

2.lik Ödülü 1000 TL

3.lük Ödülü 500 TL

MANSİYONLAR : Kitap Setleri

YAYINLANMAYA DEĞER BULUNAN ESERLER: Yarışma sonunda çıkarılacak kitapta yayınlanmaya değer bulunan eserleri kapsar. Ayrıca bir ödülü yoktur.

KATILIM KOSULLARI:
1-Herkes yarışmaya bireysel olarak katılacaktır.

2-Yarışmaya katılacak öyküler hem kâğıt hem de CD’ye kaydedilmiş biçimde hazırlanıp büyük zarf içinde 3 nüsha halinde teslim edilecektir.

3-Yarışmaya katılacak öyküler bilgisayarda A4 kâğıdının ön yüzüne 12 punto olarak yazılacaktır ve 2500 kelimeden (yaklaşık 5 sayfa) fazla olmayacaktır.
.
4-Yarışmaya katılacak öykünün daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış olması gerekmektedir.

5-Yarışmaya gönderilecek öykülerin üzerinde sadece rumuz bulunacaktır. Rumuz dışında yarışmacının kimliğini belirten herhangi bir işaret bulunması halinde öykü yarışma dışı bırakılacaktır.

6-Yarışmacı, kimliğini, açık adresini, telefon numarasını ve kısa biyografisi ile 1 adet fotoğrafını ayrı ve küçük bir zarfa koyacak, üzerine sadece rumuzunu yazarak öykünün yer aldığı büyük zarfa koyarak teslim edecektir.
7-Yarışmaya jüri üyeleri ve yakınları katılamayacaktır.

8-Yarışmaya katılan öykü metinleri daha sonra sahibine iade edilmeyecektir.

9-Yarışmaya katılan eserlerin her türlü yayın hakkı ve Konyaaltı Belediyesine aittir. Konyaaltı Belediyesi yarışmaya gönderilen eserlerin her türlü tanıtım ve yayın malzemesi olarak kullanma ve çeşitli mekânlarda sergileme hakkına sahip olacaktır. Teslim tarihinden itibaren eserlerin tüm hakkı Konyaaltı Belediyesine geçecektir. Ödül dışında başka bir telif ödemesi yapılmayacaktır.

10-Yarışmaya katılanlar, bu şartların tamamını kabul etmiş sayılır.

İletişim ve Eser Toplama Merkezi:
•    Konyaaltı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü;
Kuşkavağı mah. Belediye Cad. No:77