Hızlı Erişim>Duyurular
Hijyen Eğitimi İlanı
23 Haziran 2014

DUYURU

Gıda üretim ve satış yerleri ve toplu tüketim yerleri ile insan bedenine temasın söz konusu olduğu, temizlik hizmetlerine yönelik sanatların ifa edildiği, iş yeri sahipleri ve bu iş yerlerinin işletenleri; çalışanlarına hijyen konusunda mesleğin gerektirdiği eğitimi vermeye ya da bu eğitimi almalarını sağlamaya ve hijyen eğitimini almış kişileri çalıştırmakla sorumlu olup, işyeri sahipleri bizzat çalışmaları durumunda, kendileri de bu eğitimi almakla yükümlüdürler.

Söz konusu eğitimler, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne bağlı öğretim kurumlarınca verilmektedir. İşyeri sahipleri veya çalışanlarınca alınacak eğitimler 5 Temmuz 2014 tarihine kadar tamamlanmalıdır.

Bu tarihten sonra, yönetmelik kapsamındaki işyerlerinde, eğitim alındığına dair belgesi olmayan kişiler çalıştırılamayacak olup, yapılan denetimler sonrasında cezai müeyyide uygulanması gündeme gelecektir.

Önlemlerin alınarak cezai müeyyideye meydan verilmemesi konusunda, gereği tebliğ olunur.

KONYAALTI BELEDİYE BAŞKANLIĞI