Haberler
Hızlı Erişim > Haberler
O, elleri olmadan tutundu hayata…
03 Aralık 2015

Burcu Sarıkaya, 1989 İstanbul doğumlu. Dirsekten itibaren iki kolu olmadan doğmuş. Bir çok insan için sıradan işler, onun için aşması gereken büyük bir zorluk olmuş yaşamında. Evin büyük kardeşi olması da onun bu yükünü artırmış; bir o kadar da hayata bağlamış. Zor geçen çocukluk yılları, onu daha hızlı büyütmüş. Ama her şeye rağmen yılmamış. Fiziki bir engeli olmayanlar için sıradan işler, onun içinde sıradanlaşmış.

Lise eğitimini tamamladıktan sonra ailesiyle birlikte  Antalya’ya yerleşmiş. Bu kentte en büyük zorluğu ise iş bulma konusunda yaşamış. Hayatının bir döneminde büyük bir yük olan engel, bu kez de o acımasız iş hayatıyla çıkmış karşısına. Umutlarının yıkıldığı bir anda gelen bir telefonla yeniden hayata bağlanmış.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in bizzat değerlendirdiği iş başvurusuna olumlu cevap alan Burcu Sarıkaya, Konyaaltı Belediyesi Sosyal Hizmet Merkezi (KOSHİM)’nde “danışma” bölümünde göreve başladı. Güler yüzüyle insanları karşılayan Burcu Sarıkaya, bilgisayar kullanıyor, randevuları alıyor. Tüm ofis işlerini büyük bir beceriyle yapabilen Sarıkaya, Başkan Muhittin Böcek’e bu duyarlı yaklaşımından ötürü de teşekkür ediyor.

“Konyaaltı’nda engelleri birlikte aşıyoruz.” diyen Başkan Muhittin Böcek, “Parkların planlamasından, kaldırım taşlarının yapısına kadar her alanda engelli kardeşlerimizi düşünerek hareket ediyoruz. KOSHİM bünyesinde geçtiğimiz yıl açtığımız kurs ile Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS)’na hazırlanan pek çok engelli vatandaşımız hayalini kurduğu devlet kurumlarına yerleşti. Yine KOSHİM binası yanına kurduğumuz engelli araç şarj istasyonuyla da tekerlekli sandalyeli vatandaşlarımız artık akü bitme korkusu yaşamamakta.” diye konuştu.

“Hizmetlerin her zaman insana dokunur bir yanı olmalı” diyen Başkan Böcek, hayata güler yüzle bakan Burcu Sarıkaya’nın da kendilerine bu düşüncelerinin doğruluğunu bir kez daha gösterdiğini söyledi. Her şeye rağmen yılmayıp hayata tutunan Burcu Sarıkaya’nın güler yüzü ve azmiyle çalışma arkadaşlarına güç verdiğini dile getiren Başkan Muhittin Böcek, “Karşılıklı öğrendiğimiz şeylerle hayatı daha güzel kılmaya çalışıyoruz.” dedi.

}