Haberler
Hızlı Erişim > Haberler
Başkan Böcek; “Çevreye saygı; geleceğe saygı…”
22 Aralık 2015

Konyaaltı Belediyesi, “Atık Yönetimi ve İklim Değişikliği” konulu öğrenci eğitim programına yeni eğitim öğretim yılında da devam ediyor. Proje kapsamında, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı içerisinde yürütülecek çalışmaların startı verildi. Konyaaltı Belediyesi proje kapsamında 35 okulda yaklaşık 4 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.

Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün uzman ekiplerince düzenlenen seminerlerin sonuncusu Dr. İlhami Tangut Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. Eğitim seminerinde öğrencilere, atık yönetimi, atıkların kaynağında azaltılması, ayrı toplanması ve geri dönüştürülmesi, ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar, atık piller, atık elektrikli ve elektronik eşyalar ile evlerdeki tehlikeli atıklar konularında bilgi verildi.

Çevre bilincinin küçük yaşlarda kazandırılması için geçtiğimiz yıllarda başlat böyle bir projeye başladıklarını belirten Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, eğitim çalışmalarına yeni eğitim yılında da devam ettiklerini söyledi. Eğitim seminerlerine öğrencilerin büyük ilgi gösterdiğini dile getiren Başkan Böcek, “Amacımız öğrencilerde çevre bilinci aşılamak. Atık yönetimi ve iklim değişikliği, atıkların ayrı toplanması ve geri dönüştürülmesi gibi konularda öğrencilerimize seminerler veriliyor” diye konuştu.